wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

URZĘDOWA KONTROLA ŻYWNOŚCI TEORIA I PRAKTYKA


KORZYCKA M. WOJCIECHOWSKI P. RED.

wydawnictwo: WYD UW, 2019, wydanie I

cena netto: 33.80 Twoja cena  32,11 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Urzędowa kontrola żywności: teoria i praktyka


Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego.

Autorzy poruszają kwestie: systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa Unii Europejskiej, nadzoru nad bezpieczeństwem żywności i wzajemnych relacji pomiędzy inspekcjami realizującymi ten nadzór w Polsce, zarządzania publicznego w obszarze urzędowej kontroli żywności.


Wykaz skrótów

Małgorzata Korzycka, Paweł Wojciechowski
Wstęp

Aneta Kotyja
System urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa Unii Europejskiej

Dawid Sześciło
Między decentralizacją a konsolidacją. O reformie systemu urzędowej kontroli żywności z perspektywy zarządzania publicznego

Paweł Wojciechowski
Reforma organów urzędowej kontroli żywności w Polsce w świetle rozporządzenia 2017/625 w sprawie kontroli urzędowych, ze szczególnym   uwzględnieniem prywatyzacji zadań urzędowej kontroli

Michał Jabłoński, Krzysztof Koźmiński
Reforma systemu urzędowej kontroli żywności - trudności w procesie legislacyjnym

Dawid Ziółkowski
Pionizacja inspekcji żywnościowych a sprawowanie kontroli i nadzoru nad ich działalnością

Małgorzata Korzycka
Urzędowa kontrola żywności w Polsce wobec porozumienia CETA

Patryk Kalinowski
Rosyjski model urzędowej kontroli żywności w ujęciu organizacyjnym

Michał Rudy, Agata Kosińska-Madera
Kolizje właściwości w nadzorze nad żywnością

Agnieszka Serlikowska
Decyzja zobowiązująca kontrolowanego do uiszczenia kwoty stanowiącej równowartość kosztów przeprowadzonych badań (art. 30 ust. 1 Ustawy o inspekcji handlowej) jako osobliwa sankcja w urzędowej kontroli żywności sprawowanej przez inspekcję handlową

Adam Zieliński
Instytucjonalna ocena ryzyka w łańcuchu żywnościowym w Polsce i Unii Europejskiej. Struktura analizy ryzyka w prawie żywnościowym

Literatura


214 stron, oprawa miekka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2019