Podstawy organizacji i zarządzania produkcją w przedsiębiorstwie
Podręcznik dotyczy podstaw organizacji i zarządzania produkcją w
przedsiębiorstwie, jest to swoiste kompendium wiedzy na ten temat.
Wprowadzenie
Rozdział 1
Wprowadzenie
1.1. Pojęcia podstawowe
1.2. Systemy i procesy produkcyjne
1.3. Systemy i procesy wytwórcze
Rozdział 2
Organizacja produkcji
2.1. Parametry procesu produkcyjnego
2.2. Typy, formy i odmiany organizacji produkcji
2.3. Przebiegi produkcji
2.4. Zapasy produkcyjne
2.5. Możliwości produkcyjne
Rozdział 3
Planowanie i sterowanie produkcją
3.1. Planowanie produkcji.
3.2. Sterowanie produkcją
3.3. Podstawowe zasady sterowania przepływem produkcji
3.4. Metody międzykomórkowego sterowania przepływem produkcji
3.5. Metody wewnątrzkomórkowego sterowania przepływem produkcji.
3.6. Nowoczesne metody sterowania produkcją
Rozdział 4
Zarządzanie produkcją
4.1. Realizacja funkcji zarządzania
4.2. Metody i techniki organizacji i zarządzania
4.3. Style kierowania
4.4. Informacje w zarządzaniu
Rozdział 5
Ocena produktywności.
5.1. Pojęcie produktywności
5.2. Wskaźniki produktywności
5.3. Czynniki poprawy produktywności
Bibliografia
124 strony, B5, oprawa miękka