wprowadź własne kryteria wyszukiwania książek: (jak szukać?)
Twój koszyk:   0 zł   zamówienie wysyłkowe >>>
Strona główna > opis książki
English version
Książki:

polskie
podział tematyczny
 
anglojęzyczne
podział tematyczny
 
Newsletter:

Zamów informacje o nowościach z wybranego tematu
 
Informacje:

o księgarni

koszty wysyłki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytułu?
Pomożemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


możesz też zadzwonić
+48 512 994 090

JEM ZDROWO WĘGLOWODANY INDEKS GIKEMICZNY I INNE SKŁADNIKI ODŻYWCZE


KUNACHOWICZ H. NADOLNA I. PRZYGODA B.

wydawnictwo: PZWL, 2011, wydanie I

cena netto: 46.80 Twoja cena  44,46 zł + 5% vat - dodaj do koszyka

Jem zdrowo

węglowodany

indeks gikemiczny

i inne składniki odżywcze


Indeks glikemiczny to wskaźnik zawartości cukru w produkcie węglowodanowym. Wartość IG, określa wzrost glukozy we krwi, po spożyciu danego produktu. Dzięki tej informacji, możemy wybierać produkty o niskiej wartości IG i ograniczyć poziom glukozy we krwi. W profilaktyce tych chorób związanych z zaburzeniami przemiany materii, takich jak: nadwaga i otyŁość, cukrzyca, miażdżyca, choroby układu sercowo-naczyniowego, czy nowotwory ważna jest znajomość danych zarówno dotyczących udziału węglowodanów w prawidłowym żywieniu na tle zalecanych norm spożycia, jak i znaczenia w zaburzeniach przemiany materii związanych z ich nadmiarem lub niedoborem w diecie.

Niniejszy poradnik zawiera indeksy glikemiczne i inne wartości odżywcze najczęściej spożywanych produktów.

Jest niezbędną pozycją  w kuchni każdego diabetyka, ale też będzie nieoceniony dla wszystkich, którzy chcą dbać o prawidłowo zbilansowaną dietę.

Wprowadzenie

Co to są węglowodany?

Znaczenie węglowodanów w żywieniu i ich funkcje w organizmie człowieka

Węglowodany w żywności - spożycie i występowanie

Co wiemy o indeksie glikemicznym?

Podsumowanie

Charakterystyka wartości odżywczej produktów i potraw

·         Mleko, przetwory mleczne

·         Jaja

·         Mięso, przetwory mięsne

·         Ryby, przetwory rybne

·         Tłuszcze

·         Produkty zbożowe

·         Warzywa, przetwory warzywne

·         Owoce, przetwory owocowe

·         Orzechy, nasiona

·         Cukier, wyroby cukiernicze

·         Napoje

·         Potrawy

Piśmiennictwo

Skorowidz produktów spożywczych i potraw

280 stron, Format: 20.5x14.5cm, oprawa miękka

Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeżone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2020