wprowad wasne kryteria wyszukiwania ksiek: (jak szuka?)
Twj koszyk:   0 z   zamwienie wysykowe >>>
Strona gwna > opis ksiki
English version
Ksiki:

polskie
podzia tematyczny
 
anglojzyczne
podzia tematyczny
 
Newsletter:

Zamw informacje o nowociach z wybranego tematu
 
Informacje:

o ksigarni

koszty wysyki

kontakt

Cookies na stronie

 
Szukasz podpowiedzi?
Nie znasz tytuu?
Pomoemy Ci, napisz!


Podaj adres e-mail:


moesz te zadzwoni
+48 512 994 090

WYBRANE ZAGADNIENIA PSYCHODIETETYKI


RӯYCKA J.

wydawnictwo: DIFIN, 2021, wydanie I

cena netto: 50.60 Twoja cena  48,07 z + 5% vat - dodaj do koszyka

Wybrane zagadnienia psychodietetyki

Narzdzia i metody pracy z osobami z nieprawidowymi nawykami ywieniowymi


Treci ksiki stanowi wynik dowiadcze wasnych i praktyki psychodietetycznej w ramach prowadzenia gabinetu psychologicznego oraz wspópracy przy projektach naukowych dotyczcych zachowa zdrowotnych w  tym ywieniowych pacjentów z  przewlekymi chorobami somatycznymi i nadwag/otyoci.

Zawieraj zbiór interdyscyplinarnej i kompleksowej wiedzy z dziedziny dietetyki i psychologii, która ma ukierunkowa przyszych specjalistów i specjalistów ju pracujcych z ww. grupami osób w stron skutecznej i efektywnej wspópracy.

Wprowadzenie

Rozdzia 1. Psychologia odywiania

1.1. Zachowania ywieniowe
1.2. Zmiana nawyków
1.3. Funkcje jedzenia
1.4. Wybory ywieniowe
1.5. Emocje a ywienie
1.6. Wpyw emocji pozytywnych na wybory ywieniowe
1.7. Wpyw emocji negatywnych na wybory ywieniowe
1.8. Mechanizmy regulacji emocji poprzez jedzenie
1.9. Jedzenie emocjonalne

Rozdzia 2. Nadwaga i otyo. Psychologiczne problemy osób z nadmiern mas ciaa

2.1. Nadwaga i otyo
2.2. Leczenie nadwagi i otyoci
2.3. Problematyka psychologiczna otyoci

Rozdzia 3. Modele zmiany zachowa ywieniowych

3.1. Modele motywacyjne
3.2. Modele postmotywacyjne
3.3. Modele holistyczne
3.4. Modele zmiany zachowania a skuteczno
3.5. Techniki zmiany zachowania oparte na modelach zmiany zachowania
3.6. Czynniki osobowe wpywajce na zachowania ywieniowe

Rozdzia 4. Interwencje psychologiczne w psychodietetyce

4.1. Wybrane aspekty komunikacji w obszarze psychodietetyki
4.1.1. Komunikacja werbalna w gabinecie
4.1.2. Zdrowe sowa
4.1.3. Elementy komunikacji pomagajce i zakócajce w tworzeniu relacji
4.1.4. Relacja terapeutyczna i jej istota w nurcie poznawczo-behawioralnym
4.1.5. Czynniki leczce w relacji
4.1.6. Charakterystyka pacjenta gabinetu psychodietetycznego – wstpny wywiad i jego aspekty treciowe
4.1.7. Zakoczenie relacji i terapii psychodietetycznej
4.2. Elementy terapii poznawczo-behawioralnej
4.3. Terapia ACT
4.4. Dialog Motywujcy
4.5. Racjonalna Terapia Zachowania

Podsumowanie
Bibliografia

162 strony, B5, oprawa mikka

Po otrzymaniu zamwienia poinformujemy poczt e-mail lub telefonicznie,
czy wybrany tytu polskojzyczny lub anglojzyczny jest aktualnie na pce ksigarni.

 
Wszelkie prawa zastrzeone PROPRESS sp. z o.o. www.bankowa.pl 2000-2021