Dieta antyrakowa
Przepisy
na zdrowe życie
- Czy wiesz, które
produkty mają właściwości antynowotworowe?
- Jak przygotowywać dania, by
nie traciły cennych składników odżywczych?
- Jak przechowywać żywność, by
nie stała się dla nas niebezpieczna?
Liczba zachorowań na nowotwory stale rośnie. To jasne, że nikt z nas
nie chce doświadczyć tej choroby. Ale czy na co dzień robisz wszystko,
by się przed nią uchronić?
Dzięki tej książce dowiesz
się, czego się wystrzegać, by zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka.
Poznasz szeroki wachlarz naturalnych składników żywności o
działaniu przeciwzapalnym, ochronnym i antynowotworowym.Odkryjesz, jak
wielką moc w staraniach o zdrowie mają warzywa zielone, cebulowe,
strączkowe, owoce jagodowe i cytrusowe, a także przetwory owsiane,
orzechy, kiełki, zioła i przyprawy - czyli top 10 produktów
wspomagających nas w profilaktyce antynowotworowej.
Obszerną część teoretyczną książki uzupełnia bogaty zbiór
przepisów na śniadania, obiady, kolacje, surówki,
przekąski i prozdrowotne koktajle.
AGATA LEWANDOWSKA –
dietetyk z ponad 10-letnim doświadczeniem, absolwentka Warszawskiego
Uniwersytetu Medycznego, SGGW oraz podyplomowych studiów z
psychodietetyki na SWPS. Interesuje się sportem i wpływem codziennej
diety na zdrowie. Autorka 10 poradników m.in. Dieta
wzmacniająca odporność, Przepisy na młodość. Dieta anti-aging; Warzywa,
które leczą; Dieta zdrowych jelit; Niski indeks glikemiczny;
Pokonaj nadciśnienie dietą DASH. Prowadzi stronę internetową oraz bloga
pod adresem www.lewandowskaagata.pl.
224
strony, Format: 16.0x23.0cm, oprawa miękka