|

CHEMIA ŻYWNOŚCI TOM 2 BIOLOGICZNE WŁAŚCIWOŚCI SKŁADNIKÓW ŻYWNOŚCI
SIKORSKI Z. E. STAROSZCZYK H. RED. wydawnictwo: WNT, 2015, wydanie Icena netto: 78.75 Twoja cena 74,81 zł + 5% vat - dodaj do koszyka Chemia żywności Tom 2
Biologiczne właściwości składników żywności
W tomie 2 omówiono:
- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
- alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
- właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności;
- chemiczne właściwości i działanie suplementów diety;
- techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności
328 stron, Format: 16.5x23.5cm, oprawa miękka
Po otrzymaniu zamówienia poinformujemy pocztą e-mail lub telefonicznie, czy wybrany tytuł polskojęzyczny lub
anglojęzyczny jest aktualnie na półce księgarni.
|